Selülit mezoterapisi, standart mezoterapi uygulamalarının, selülit sorunu olan bölgelerde bu sorunu iyileştirmek üzere kan dolaşımını iyileştirmek, bağ dokusu ile ilgili sorunları hafifletmek ve yağların yakımını teşvik etmek amacıyla uygulanmasıdır.
Selülit mezoterapisi, selülit görüntüsünü azaltmak ve yağ yakımını teşvik etmek amacıyla özel olarak hazırlanan bir serumun, hedeflenen bölgeye doğrudan enjekte edilebildiği etkili bir selülit tedavisidir. Uygulamayı yapan doktorun kişisel tercihine ve uyguladığı tedavi protokolüne bağlı olarak bu karışımın içerisinde hormonlar, bitki özleri, kafein vb. birçok farklı madde kullanılabilir.
Selülit Mezoterapisi Nedir?
Selülit mezoterapisi, standart mezoterapi uygulamalarının, selülit sorunu olan bölgelerde bu sorunu iyileştirmek üzere kan dolaşımını iyileştirmek, bağ dokusu ile ilgili sorunları hafifletmek ve yağların yakımını teşvik etmek amacıyla uygulanmasıdır. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinin yanı kırışıklıklar ve lekeler gibi cilt sorunları, saç dökülmesi ve ağrı tedavisi gibi oldukça kapsamlı uygulama alanları olan mezoterapi tedavisi, tedavi edilmek istenen soruna göre özel olarak hazırlanan bir karışımın cilt altına enjeksiyon şeklinde 1 ila 4 mm kadar zerk edilmesidir.
Selülit mezoterapisi ile selülit tedavisi, invaziv bir yöntem olmaması ve cerrahi bir operasyon olmaması nedeniyle ameliyatsız selülit tedavisi kapsamında değerlendirilebilir. Mezoterapide kullanılan ilaçlar ve aktif maddeler, yağ hücrelerini parçalamak ve kan dolaşımını düzenlemek üzere özel olarak seçilir. Parçalanan yağ hücreleri vücut tarafından metabolize edildikten sonra karaciğerde işlemden geçer ve son olarak böbrekler vasıtasıyla vücuttan atılır. Bu tedavi birden fazla seans şeklinde yeterli miktarda uygulandıktan sonra, aylar zarfında yağ dokusunda azalma olmakta ve selülit görünümünde iyileşme kaydedilmektedir.
Mezoterapi uygulamaları yüz mezoterapisi, saç mezoterapisi ve selülit mezoterapisi gibi farklı isimlerle anılır fakat kullanılan karışım haricinde uygulama aşamaları aynıdır. Selülit mezoterapisi ile selülit tedavisi standart mezoterapi prosedürleri gibi uygulanmaktadır. Aşama aşama selülit mezoterapisi uygulanışı şöyledir:
Öncelikle işlem esnasında iğnelerden ötürü acı duymanızı engellemek için cildinize lokal anestezik krem uygulanır. Krem etkisini en azla yarım saat içerisinde gösterdikten sonra işleme geçilebilir.
Doktorunuz selülit tedavisine yönelik özel olarak hazırladığı karışımı ince uçlu mezoterapi iğneleri vasıtasıyla cildin orta katmanına zerk eder.
Mezoterapi iğneleri cilde belli bir açı ile tutulur ve karışım azar azar olmak üzere birden fazla enjeksiyon şeklinde cilde uygulanır. Birdenbire tek bir enjeksiyon ile fazla miktarda serum uygulanmaz.
Uygulama bölgesinin genişliğine bağlı olarak işlem 15 ila 30 dakika arasında tamamlanır.
Selülit mezoterapisi ile selülit tedavisinin etkili olması için birden fazla seans uygulanması gerekmektedir. Doktorunuz selülit derecenize bağlı olmak üzere muhtemelen en fazla 10 ila 15 seans sonra tedaviyi sonlandıracaktır.
Bu tedavi, liposuction’a göre oldukça avantajlıdır. Zira liposuction selülit görünümünü iyileştirmek bir tarafa daha da kötü görünmesine yol açabilir. Mezoterapi serumu arzu edilen bölgelere uygulanabildiği için kalçalarda, karın bölgesinde, bel bölgesinin yan taraflarında olmak üzere vücudun çeşitli yerlerine özel olarak tedavi uygulanabilir. Uygulamanın etkileri uzun süreli olmakla beraber 10 ila 12 ayda bir tekrarlanması halinde sürekliliği sağlanabilir ve önceki uygulamaların etkileri pekiştirilebilir.
Selülit Nedir ve Neden Olur?
Selülit genellikle kadınlarda görülen ve dolaşım bozukluğu ve bağ dokusu ile yağ dokusu arasındaki etkileşim gibi nedenler ile bağlantılı olarak ortaya çıktığı düşünülen bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle kilolu insanlarda görüldüğüne dair yaygın bir kanı olmakla beraber, selülit kilo fark etmeksiniz herkeste görülebilir. Ani kilo alıp verme, egzersiz eksikliği ve kötü beslenme bu süreçte rol oynayan faktörler arasındadır.
Ciltte düzensiz bir cilt ve portakal kabuğu görüntüsü bu rahatsızlığın karakteristik özellikleridir. Ciddi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen estetik olarak öze hitap etmeyen sonuçlara neden olması dolayısıyla birçok kişi bu sorunun tedavisine yönelik arayış içerisindedir. Selülit tedavisi kolay değildir ve liposuction bu sorunun tedavisi için yeterli etkiyi göstermeyebilir. Bu noktada sadece yağların miktarını azaltmakla kalmayan fakat uygulandığı bölgede kan dolaşımını iyileştiren ve dokuların onarım sürecini teşvik eden selülit mezoterapisi, selülit tedavisinde büyük ölçüde fayda göstermektedir.
SELÜLİT MEZOTERAPİSİ KİMLERE YAPILAMAZ?
Selülit mezoterapisi de dahil olmak üzere mezoterapi uygulamaları genel olarak risksiz prosedürlerdir. Bununla beraber bazı özel koşullar ve hastalıklar söz konusu olduğunda bu uygulamadan kaçınılması gerekmektedir. Bu özel durumlar ve hastalıklar arasında diyabet, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, emziren anneler ve hamile kadınlar bulunmaktadır. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar kanama riskini arttırabileceği için düzenli olarak antikoagülan ilaç kullanmak zorunda olan kişiler bu tedavi için uygun değildir.
SELÜLİT MEZOTERAPİSİNİN YAN ETKİLERİ
Mezoterapi kesi içermediği için ameliyatlarda olduğu gibi yüksek düzeyde enfeksiyon ve kanama riski içermez. Bununla beraber steril bir ortamda yapılmadığı takdirde iğnelerden kaynaklanan enfeksiyon riski bulunur. Ayrıca çok sık olmamakla beraber mezoterapi sonrası ağrı, şişme, morluklar, uygulama bölesinde hassasiyet ve mide bulantısı gibi yan etkiler görülebilir.
Dr. Gönül Ateşsaçan Sorularınızı Yanıtlıyor, Cevaplar aşağıda!
Yaptırmaya başladım bu tedaviyi ve kalıcı etkili sonuçlar almak istiyorum. Mezoterapi seansları boyunca tedaviyi destekleyen neler yapabilirim Gönül hanım?
2. derece selülit problemim var, bacak ve popoda . kaç seansta normale döner acaba?
Merhaba Şule Hanım, whatsapp hattı üzerinden fotoğraf gönderebilirseniz, asistanım size detaylı bilgi verebilir.
Yaptırmaya başladım bu tedaviyi ve kalıcı etkili sonuçlar almak istiyorum. Mezoterapi seansları boyunca tedaviyi destekleyen neler yapabilirim Gönül hanım?
tedavi sonrasinda vücudumda tekrar selülit oluşmaması için nelere dikkat etmem gerekir?