Cilt Bakımı

Mezoterapi Faydaları

Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir. Uygulanan bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve bağışıklık yanıtını düzenleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Özellikle cilt sorunları ve yaşlanmaya karşı kozmetik kullanım alanları bulunan mezoterapi uygulaması ile ciltteki ince kırışıklıklar, sarkmalar, lekeler ve cilt kuruluğu gibi sorunlar azaltılabilir. İçerisinde vitaminler, mineraller, amino asitler, antioksidanlar ve çeşitli ilaçlar başta olmak üzere ciltte olumlu etkilere neden olacak aktif maddelerden oluşan bir serum ile çok ince uçlu iğnelerle uygulanan bu yöntem genel olarak güvenli ve acısız bir prosedürdür.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, mezoterapi kokteyli olarak isimlendirilen, vitamin, mineral, aminoasit ve çeşitli ilaçların bir araya gelmesi ile elde edilen bir karışımın cildin orta tabakasına enjekte edilmesi ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dr. Pistor tarafından geliştirilen ve ilk ortaya çıktığında kas ile ilgili yaralanmalarda ve ağrı tedavisi prosedürü olarak kullanılmakta iken bugün daha ziyade cilt ile ilgili sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. Enjekte edilen solüsyon, kişinin sağlık sorununa özel olarak hazırlanır.18 yaşından büyük herkese uygulanabilen bu alternatif tedavi yöntemi emziren kadınlar ve kanser hastaları gibi özel durumları olan bazı kişilere uygulanamaz.

mezoterapi

Cilt sorunlarında ve cilt sağlığının desteklenmesi için sıklıkla tercih edilen bir prosedür olan mezoterapi ile cildin ihtiyacı olan büyüme faktörleri, antioksidanlar ve mineraller doğrudan cilt altına enjekte edilebildiği için hücreler bu maddelere maksimum düzeyde ulaşabilir. Böylece kırışıklıklar ve sarkmalar gibi yaşlanmanın negatif etkileri ve sivilce izleri gibi sorunların belli düzeyde iyileştirilmesi mümkündür. Cilt sorunlarının yanı sıra bir cilt bakım prosedürü olarak düzenli uygulanabilecek olan mezoterapi 18 yaşını doldurmuş olan ve belli sağlık sorunlarından mustarip olmayan herkese uygulanabilecek bir yöntemdir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi uygulamasına geçilmeden evvel doktorunuz fizik muayene yapacak ve cilt sorununuzun teşhisini koyacaktır. Ayrıca işleme engel teşkil eden bir sağlık sorununuz veya özel durumunuz olup olmadığını tespit etmek amacıyla tıbbi geçmişinizi öğrenmek isteyecektir. Buna ek olarak hâlihazırda kullandığınız ilaçlar, gıda takviyeleri ve bitki çayları hakkında da doktorunuzu mutlaka bilgilendirmelisiniz.

mezoterapi

Mezoterapi işlemi cerrahi bir müdahale gerektirmemekle beraber işlem öncesi lokal anestezik krem sürülebilir. Cildiniz uyuşturulduğu takdirde enjeksiyondan kaynaklanan hafif acıyı hissetmeniz önlenir. Cildiniz uyuştuktan sonra mezoterapi birden fazla enjeksiyon şeklinde azar azar cildinize enjekte edilir. Doktorunuz mezoterapi iğnesini, tedavi edilen alana bağlı olmakla beraber, 1 ila 4 mm kadar derine yerleştirir. Tek bir seans ile yeterli sonuçlar alınmayacağı için bu işlem en az 3-4 kez ve en fazla 15 kez olmak üzere seanslar halinde uygulanır. İlk başlarda genellikle haftada bir yapılan seansların ilerleme kaydettikçe arası açılır.

Mezoterapi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Mezoterapinin cilt kapsamında uygulama alanları genellikle yüz, boyun ve vücudun deformasyona uğramış olan veya lekeler bulunan bölgeleridir. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılmakta olan bu yöntem hem bir cilt bakım prosedürü hem de alternatif bir tedavi olarak nitelendirilebilir.

Mezoterapi Kimlere Yapılamaz?

18 yaşından büyük ve sağlıklı olan herkes bu tedaviden faydalanabilir. Bununla beraber aşağıdaki durumlar ve sağlık sorunları olan kişilerde mezoterapi uygulaması sakıncalı bulunur ve tavsiye edilmez:

  • Hamilelerde
  • Emziren kadınlarda
  • Kanser hastalığı olanlarda
  • İnsülin kullanan diyabet hastalarında
  • Kan pıhtılaşma sorunu veya riski olan kişilerde
  • Ürtiker hastalığı olan kişilerde
  • Düzenli olarak ilaç kullanan kalp hastalarında

Bu uygulamayı yaptırmanızda bir sakınca olup olmadığını kesin olarak öğrenmek için doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz tıbbi geçmişinizi değerlendirdikten sonra sizi kesin olarak bilgilendirecektir.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi temel vitamin ve mineraller, hyaluronik asit, antioksidanlar ve kişinin ihtiyaç duyduğu ilaçların doğrudan cilde ulaştırılmasına imkân tanıdığı için etkili bir yöntemdir. Mezoterapi cilt gençleştirme ve yaşlanmanın cilt üzerindeki etkileri ile savaşma açısından da faydalıdır. Mezoterapinin genel olarak faydaları şunlardır:

  • Vitamin, mineral ve diğer ilaçların cilde doğrudan ve yüksek miktarda ulaşmasını sağlayarak cildin iyileşmesine ve gençleşmesine yardımcı olur. Böylece beslenme ve diğer tedavi yöntemleri ile cildin yüksek düzeyde alamadığı tüm maddeler cilde ulaşır.
  • Cildin nemlenmesini ve daha parlak olmasını sağlar.
  • Cilde aynı anda birçok farklı fayda sağlayacak madde verilerek yoğun bir tedavi uygulanır.
  • Bıçak altına yatmanın gerektiği veya pahalı estetik operasyonlara tercih edilebilir.
  • Yüz mezoterapisi ile ciltte kolajen yapımı uyarılarak gençleşme ve sıkılaşma sağlanabilir. Kolajen cilde gençlik ve tazelik veren doğal bir protein olduğu için bu maddenin üretiminin arttırılmasını sağlayan yöntemler doğal olarak anti-aging etkisi gösterir.
  • Serum kişiye göre özel olarak hazırlandığı için kişiselleştirilmiş bir tedavi olanağı sunar. Kişiselleştirilmiş tedavilerden daha yüksek düzeyde fayda sağlanabilir.

Mezoterapinin Yan Etkileri

Genel olarak basit yan etkileri olan mezoterapi sonrası hafif kızarıklıklar ve hassasiyet hissedilmesi normaldir. Bu tür yan etkiler işlemden sonraki birkaç gün içerisinde kaybolma meylindedir. Ayrıca morarma, hafif ağrı, kaşıntı, döküntü gibi yan etkiler de görülebilir. Mezoterapi sonrası enfeksiyon riski genellikle düşüktür. Kesi yapılmadığı için iğnelerden kaynaklanan hasar düşük düzeydedir ve ciddi bir enfeksiyon riski teşkil etmez. Doktorunuz hijyen standartlarına riayet ettiği müddetçe bu uygulama son derece güvenlidir. Ayrıca kullanılan maddeler kan ile vücuda yayılmadığı için bu maddelerin vücut genelinde sistemik etkiler göstermesi mümkün değildir.

Benzer Uygulamalar

dr. gönül ateşsaçan'a sor

Dr. Gönül Ateşsaçan Sorularınızı Yanıtlıyor, Cevaplar aşağıda!

  1. melis dedi ki:

    mrb gönül hanım ciltteki lekeleri geçiriyor mu yüze yaptırınca?

    1. Merhaba Melis Hanım, Doğru tedavi için öncelikle cildiniz bir doktor tarafından incelenmeli ve sonrasında doğru tedaviye karar verilmelidir. Kliniğimizde leke tedavileri için daha etkili yöntemler bulunmaktadır. Dilerseniz asistanım sizi arayıp detaylı bilgi verebilir. Sevgiler

  2. Alper dedi ki:

    Hocam kuzenim sizlerde bu işlemi yaptırmis, benim sormak istedigim yüzle beraber saç mezoterapisi de olduğunu duydum saç mezoterapisi de yüz kadar kalıcı ve etkili mi?